Diploma Eerste Hulp (EHBO)

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Weet jij hoe je moet helpen?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Waar je ook bent, je kunt altijd geconfronteerd worden met een situatie waarin je eerste hulp moet verlenen. Maar weet je dan ook wat je moet doen? Weet jij welke handelingen je kunt uitvoeren tot de professionele hulpverlening er is? Weet jij hoe jij de professionele hulpverlening kunt inschakelen? De cursus Eerste Hulp (EHBO) leert je alles wat je moet weten en kunnen om verantwoord eerstehulp te verlenen.

De cursus Eerste Hulp (EHBO) is geschikt voor iedereen boven de 16 jaar die voorbereid wil zijn om eerste hulp te kunnen verlenen wanneer dat nodig is en wil weten hoe te handelen als er (nog) geen professionele hulpverlening aanwezig is.

In de cursus Eerste Hulp (EHBO) leer je alle kennis en handelingen om verantwoord eerste hulp te kunnen verlenen. Dit volgens de richtlijnen van Het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis. Aan het eind van de cursus volgt het onafhankelijk examen Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis. Met dit diploma ben je verzekerd van de kennis en kunde die nodig is als eerstehulpverlener.

Tijdens deze cursus leer je niet alleen de levensreddende handelingen, zoals bijvoorbeeld reanimeren, het gebruik van een automatische externe defibrillator (AED), de stabiele zijligging of het verhelpen van een verslikking. Daarnaast leer je ook de eerste hulp handelingen die je kunt uitvoeren bij een ziekte of letsel/verwonding van een persoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verbinden van (hevig bloedende)wonden, het koelen van brandwonden of het behandelen van de reactie op een eikenprocessierups. De inhoud van de cursus is volledig afgestemd op de landelijke eisen van Het Oranje Kruis.

In een tijdsbestek van 3 dagen leer je alle kennis en kunde om je Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis te behalen. Op de derde dag sluit je de cursus af met het onafhankelijk examen van Het Oranje Kruis.

Na behalen van de Diploma Eerste Hulp (EHBO) ben jij in het bezit van:

 • Diploma Eerste Hulp – Oranje kruis
 • Incl. module stop de bloeding (verplicht per 2021)
 • Certificaat Eerste hulp aan Kinderen (EHaK) – Oranje Kruis
 • Certificaat Reanimatie volwassenen en kinderen (BLS/PBLS) – NRR

In het kort

 • Duur
  3 dagen
 • Aantal deelnemers
  6-12
 • Locatie
  in overleg
 • Tijd & datum
  in overleg

EHBO cursussen op maat

Voor mensen met beroepen in specifieke vakgebieden doen we graag wat extra’s. Door te kiezen voor de op maat module kunnen we ook extra aandacht besteden aan specifieke handelingen. Ook deze cursus op maat wordt gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis, hierdoor ben je als eerste hulpverlener dan ook breed inzetbaar. Wij begrijpen dat het fijn is om soms wat extra aandacht te besteden aan bijvoorbeeld brandwonden of verstuikingen omdat het risico voor jou of jouw werknemers groter is. We gaan graag samen in overleg om de theorie en praktijk nog beter af te stemmen op jouw wensen.

Heb je vragen over Diploma Eerste Hulp?

Stel ze gerust! Wij helpen je graag verder. Laat een terugbelverzoek achter of stuur ons een e-mail.

Vrijblijvende offerte aanvragen


  Terugbelverzoek