Jeugd Eerste Hulp

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Weet jij hoe je moet helpen?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Steeds vaker wordt ook de jeugd geconfronteerd met situaties waarin eerstehulp verleend moet worden. Of ze nu alleen thuis zijn en henzelf iets overkomt. Of er gebeurd iets onderweg naar school. In dit soort situaties is het fijn als zij voorbereid zijn om te kunnen handelen. Weet jij, of weten jouw kinderen of leerlingen wat ze in zo’n situatie moeten doen? De cursus Jeugd Eerste Hulp leert kinderen alles wat ze moeten weten en kunnen om verantwoord eerstehulp te verlenen tot volwassenen het van hen overnemen

De cursus Jeugd Eerste Hulp is geschikt voor iedereen vanaf 8 tot en met 15 jaar die voorbereid wil zijn om eerste hulp te kunnen verlenen wanneer dat nodig is en wil weten hoe te handelen als er (nog) geen professionele hulpverlening aanwezig is. Vooral voor (basis)scholen is deze cursus een verrijking op hun standaard curriculum.

In de cursus Jeugd Eerste Hulp leer je alle kennis en handelingen om verantwoord eerste hulp te kunnen verlenen. Dit volgens de richtlijnen van Diploma Jeugd Eerste Hulp van Het Oranje Kruis. Aan het eind van de cursus volgt het onafhankelijk examen Diploma Jeugd Eerste Hulp van Het Oranje Kruis. Met dit diploma ben je verzekerd van de kennis en kunde die nodig is als jeugd eerstehulpverlener. Met dit Diploma ben je verzekerd van de kennis en kunde die nodig is als jeugd eerstehulpverlener.

Tijdens deze cursus leer je naast de levensreddende handelingen, zoals bijvoorbeeld reanimeren (optioneel), het gebruik van een automatische externe defibrillator (AED) (optioneel), de stabiele zijligging of het verhelpen van een verslikking, ook de eerste hulp handelingen die je kunt uitvoeren bij een ziekte of letsel/verwonding van een persoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verbinden van (hevig bloedende)wonden, het koelen van brandwonden of het behandelen van de reactie op een eikenprocessierups. De inhoud van de cursus is volledig afgestemd op de landelijke eisen van Het Oranje Kruis. 

In een tijdsbestek van 20 uur leer je alle kennis en kunde om je Diploma Jeugd Eerste Hulp van Het Oranje Kruis te behalen. Wil je voor een certificaat gaan, dan sluit je gedurende de cursus onderdelen af. Zo heb je als het goed is aan het eind van de cursus je certificaat/diploma behaald.

Na behalen van de cursus Jeugd Eerste Hulp ben jij in het bezit van:

 • Diploma Jeugd Eerst Hulp – Oranje kruis
 • Medaille Jeugd Eerste Hulp – Oranje Kruis
 • Optioneel: Certificaat Reanimatie volwassenen en kinderen (BLS/PBLS) – NRR

  Het reanimeren van volwassenen (BLS, Basic Life Support) of kinderen (PBLS, Paedriatric Basic Life Support) is optioneel bij deze cursus. Kinderen zullen niet snel zelf gaan reanimeren in een eerste hulpsituatie, maar vergis je niet hoe goed zij volwassenen aanwijzingen kunnen geven over wat ze moeten doen. 

In het kort

 • Duur
  20 uur
 • Aantal deelnemers
  6-12
 • Locatie
  in overleg
 • Tijd & datum
  in overleg

Groepscursus voor (basis)scholen of jeugdorganisaties

Speciaal voor scholen en jeugdorganisaties bieden wij groepscurssusen op maat aan. Denk daarbij aan een scoutinggroep of sportvereniging. Door te kiezen voor de op maat module kunnen we ook extra aandacht besteden aan specifieke handelingen. Ook deze cursus op maat wordt gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis, hierdoor ben je als eerste hulpverlener dan ook breed inzetbaar. Wij begrijpen dat het fijn is om soms wat extra aandacht te besteden aan bijvoorbeeld brandwonden of verstuikingen omdat het risico daarop voor jouw leerlingen of jeugdgoep groter is. We gaan graag samen in overleg om de theorie en praktijk nog beter af te stemmen op jouw wensen.

Heb je vragen over de cursus Jeugd Eerste Hulp?

Stel ze gerust! Wij helpen je graag verder. Laat een terugbelverzoek achter of stuur ons een e-mail.

Vrijblijvende offerte aanvragen


  Terugbelverzoek