Levensreddend handelen

Levensreddend Handelen. Weet jij hoe je moet helpen?

Gelukkig is in Nederland de professionele hulpverlening, zoals een ambulance, snel ter plaatse. Toch kunnen omstanders van een ongeval of plotseling letsel/ziekte een groot verschil maken. Weet jij wat je moet dan als iemand op straat plotseling in elkaar zakt? Weet jij hoe je kunt controleren of iemand vermoedelijk een beroerte heeft? Ben jij instaat om iemand te reanimeren totdat een AED aanwezig is? De cursus Levensreddend Handelen leert je alles wat je moeten weten en kunnen om mogelijk het verschil te maken tussen leven of dood en hoe je een slachtoffer zo goed mogelijk kunt helpen tot er professionele hulp aanwezig is. Daarnaast geeft deze cursus je informatie bij wie je terecht kunt als jouw handelingen helaas geen verschil hebben kunnen maken.

De cursus Levensreddend Handelen is geschikt voor iedereen boven de 16 jaar die voorbereid wil zijn om levensreddend eerste hulp te kunnen verlenen wanneer dat nodig is en wil weten hoe te handelen als er (nog) geen professionele hulpverlening aanwezig is. Met levensreddend bedoelen we alle handelingen die direct uitgevoerd moeten worden, anders bestaat de kans dat het slachtoffer komt te overlijden.

In de cursus Levensreddend Handelen leer je alle kennis en handelingen om verantwoord eerste hulp te kunnen verlenen bij een levensbedreigende ziekte en/of letsel. Dit volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Aan het eind van de cursus kun je kiezen uit het certificaat Levensreddend Handelen of het onafhankelijk examen Levensreddend Handelen van Het Oranje Kruis. Met dit certificaat of diploma ben je verzekerd van de kennis en kunde die nodig is als eerstehulpverlener. Heb je het diploma behaald, dan ben je ook verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering van Het Oranje Kruis.

Tijdens deze cursus leer je de levensreddende handelingen, zoals bijvoorbeeld reanimeren, het gebruik van een automatische externe defibrillator (AED), de stabiele zijligging of het verhelpen van een verslikking. De inhoud van de cursus is volledig afgestemd op de landelijke eisen van Het Oranje Kruis.

In een tijdsbestek van 2 dagen leer je alle kennis en kunde om je Diploma/Certificaat Levensreddend Handelen van Het Oranje Kruis te behalen. Kies je voor het certificaat, dan word je gedurende de cursus getoetst. Kies je voor het diploma, dan sluit je op de tweede dag van de cursus de cursus af met het onafhankelijk examen van Het Oranje Kruis.

Na behalen van de cursus Levenreddend handelen ben jij in het bezit van:

 • Certificaat levensreddend handelen – Oranje kruis
 • Incl. module stop de bloeding (verplicht per 2021)
 • Certificaat Reanimatie volwassenen en kinderen (BLS/PBLS) – NRR

In het kort

 • Duur
  2 dagen
 • Aantal deelnemers
  6-12
 • Locatie
  in overleg
 • Tijd & datum
  in overleg

EHBO training op maat

Voor mensen met beroepen in specifieke vakgebieden doen we graag wat extra’s. Door te kiezen voor de op maat module kunnen we ook extra aandacht besteden aan specifieke handelingen. Ook deze cursus op maat wordt gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis, hierdoor ben je als eerste hulpverlener dan ook breed inzetbaar. Wij begrijpen dat het fijn is om soms wat extra aandacht te besteden aan bijvoorbeeld brandwonden of verstuikingen omdat het risico voor jou of jouw werknemers groter is. We gaan graag samen in overleg om de theorie en praktijk nog beter af te stemmen op jouw wensen.

Heb je vragen over de cursus Levensreddend handelen?

Stel ze gerust! Wij helpen je graag verder. Laat een terugbelverzoek achter of stuur ons een e-mail.

Vrijblijvende offerte aanvragen


  Terugbelverzoek