Over mij

Linkedin

Ik ben Joran Schuijn, geboren in een familie vol hulpverleners en zangers. Met een moeder als verpleegkundige en een vader als brandweerman is de zorg voor anderen mij met de paplepel ingegoten. Ook het zingen en theater gaat meerdere generaties terug. Mijn opa en oma hebben jaren bij de plaatselijke theatervereniging in Elburg gezeten.

Muziek en Theater

Sinds de middelbare school heb ik mijn eigen passie voor (muziek)theater ontdekt. Vanaf mijn vijftiende heb ik meegespeeld in meerdere semiprofessionele jeugdmusicals, kreeg ik lessen van verschillende professionele (musical)acteurs, zangers, dansers en choreografen en heb ik mijn eerste stappen gezet als regisseur. Na het behalen van mijn Vwo-diploma ben ik de studie tot Theater Docent gaan volgen, welke ik in 2015 heb afgerond.

Meteen daarna ben ik begonnen met mijn werkzaamheden als theater- en kunstdocent op een middelbare school. Daarnaast ben ik tot 2021 coördinator van het kunst- en cultuuronderwijs van de vestiging geweest en ben ik sinds 2021 gezonde school coördinator met als specialisatie de diversiteit, identiteit en inclusie van en voor de leerlingen. Ook ben ik sinds 2015 werkzaam als regisseur, schrijver, dramaturg en acteur bij verschillende theater- en koorproducties en ben ik werkzaam als acteur in verschillende (bedrijfs)trainingen.

Trainingsacteur & EHBO

In 2020 ben ik mij gaan specialiseren in mijn werk als trainingsacteur en simulatie acteur slachtoffer. Hiervoor heb ik de opleidingen gevolgd tot LOTUS®slachtoffer, (basis) traumaslachtoffer en simulatie slachtoffer drank- en drugsproblematiek. In diezelfde periode heb ik mijn diploma instructeur eerste hulp van het oranje kruis (EHBO-instructeur), bevoegdheid als examinator van het oranje kruis (examinator EHBO) en diploma instructeur PBLS/BLS/AED van de NRR (Reanimatie-instructeur) behaald. Sindsdien geef ik, naast de reguliere EHBO- en reanimatie lessen, ook samen met mijn twee oudere broers (https://wolf-wildfiresafety.nl/) BHV-trainingen, waarbij ik als instructeur de eerste hulpvaardigheden behandel.

Werkervaring

Trainingsacteur en EHBO

  • Trainingsacteur diverse opdrachtgevers – landelijk (o.a. Kmar en didactische scholingen)
  • LOTUS®slachtoffer diverse opdrachtgevers – landelijk (o.a. Politie academie en Oranje Kruis)
  • EHBO instructeur diverse opdrachtgevers – landelijk (o.a. Windesheim Zwolle)
  • Reanimatie instructeur diverse opdrachtgevers – landelijk

Muziek en Theater

  • Theaterdocent Het Erasmus mavo/havo/vwo  – Almelo
  • Regisseur ‘Op Woensdag’ – Steenwijk
  • Regisseur ‘Stichting 8081’  – Elburg
  • Presentator ‘The Voice of Almelo 2019’ – Almelo
  • Regisseur ‘Muziektheater Servus’ – Almelo
  • Regisseur ‘HUMUS Muziek&Theater’ – Regionaal