Reanimatie van Volwassenen en Kinderen (BLS en PBLS)

De cursus Reanimatie van Volwassenen en Kinderen. Weet jij hoe je moet helpen?

Bij een goede reanimatie is de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk hoger. Deze cursus heeft als doel om niet alleen de vaardigheden aan te leren die noodzakelijk zijn om de kwaliteit van de reanimatie te doen verbeteren. De cursus geeft ook zelfvertrouwen waardoor je niet alleen weet wat je moet doen, maar ook eerder over durft te gaan op handelen. Daar waar je als BLS hulpverlener (Reanimatie van Volwassenen) opgeroepen kunt worden om te komen reanimeren (alleen als jij jezelf daarvoor aanmeld) komt een kind reanimatie het meeste voor in huiselijke kringen. Maar juist daarom is deze cursus zo belangrijk.

De cursus Reanimeren van Volwassenen en Kinderen is geschikt voor iedereen die voorbereid wil zijn op een situatie waarbij er iemand van welke leeftijd dan ook gereanimeerd moet worden. Er is geen minimumleeftijd voor deze cursus. Wel wordt er in overleg met de cursusaanbieder gekeken naar de geschiktheid van de (leeftijd) van de kandidaten. 

Door de cursus Reanimeren van Volwassenen en Kinderen wordt de kandidaat voorbereid om te kunnen reanimeren. Hierbij leer je een juiste borstcompressie te geven, de juiste beademingen toe te passen en een AED aan te sluiten. Bij het positief afsluiten van de cursus volgt een certificaat (P)BLS Hulpverlener van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). 

Door de cursus Reanimeren van Volwassenen en Kinderen wordt de kandidaat voorbereid om te kunnen reanimeren. Hierbij leer je een juiste borstcompressie te geven, de juiste beademingen toe te passen en een AED aan te sluiten. Ook leer je het duidelijke verschil bij het reanimeren van zuigelingen, kinderen en volwassenen. De methode voor elk van deze leeftijdscategorie is immers anders wanneer je zo optimaal mogelijk wilt reanimeren.

De cursus Reanimeren van Volwassenen en Kinderen duurt ongeveer 1 dag.

Na behalen van de cursus Reanimatie van Volwassenen en Kinderen ben jij in het bezit van:

 • Certificaat Reanimatie volwassenen en kinderen (BLS/PBLS) – NRR

In het kort

 • Duur
  1 dag
 • Aantal deelnemers
  6-12
 • Locatie
  in overleg
 • Tijd & datum
  in overleg

Heb je vragen over de cursus Reanimatie?

Stel ze gerust! Wij helpen je graag verder. Laat een terugbelverzoek achter of stuur ons een e-mail.

Vrijblijvende offerte aanvragen


  Terugbelverzoek