Cursus Stop de Bloeding

Stop de bloeding. Weet jij wat je moet doen?

In het nieuws hoor je tegenwoordig steeds meer berichten over schietpartijen en steekpartijen waarbij slachtoffers een levensbedreigende bloeding oplopen. Daarnaast blijft de terreurdreiging, ook in Nederland, onverminderd hoog. Maar ook ongelukken kunnen leiden tot levensbedreigende bloedingen. Levensbedreigende bloedingen zijn bloedingen waarbij het slachtoffer binnen een zeer korte tijd doodbloed. Bij zo’n ernstige bloeding telt elke seconde. Weet jij hoe jij, door middel van het stelpen van de bloeding een slachtoffer kunt stabiliseren tot er professionele hulp ter plaatse is? De cursus Stop de Bloeding – Red een leven, leert je alles wat je daarvoor moet weten en kunnen.

De cursus Stop de Bloeding – Red een leven is geschikt voor iedereen boven de 16 jaar die al een EHBO-diploma heeft maar deze aanvulling (verplicht sinds 2021) nog niet heeft. Of voor iedereen die wil weten wat je moet doen als je te maken krijgt met een levensbedreigende bloeding.

In de cursus Stop de Bloeding -Red een leven leer je een levensbedreigende bloeding te herkennen en alle kennis en handelingen om verantwoord eerste hulp te kunnen verlenen bij een levensbedreigende bloeding. Dit volgens de Nederlandse richtlijnen. Gedurende de cursus worden de verschillende onderdelen “getoetst” door de instructeur. Als alle onderdelen positief zijn afgerond kan het certificaat worden aangevraagd. Met dit certificaat ben je verzekerd van de kennis en kunde die nodig is als eerstehulpverlener bij een levensbedreigende bloeding.

Tijdens deze cursus leer je het correct aanleggen van een tourniquet (knelverband rondom ledematen) en het opstoppen van een wond met hemostatisch (bloedstollend) gaas.

In een tijdsbestek van 1 dagdeel leer je alle kennis en kunde om je Certificaat Stop de Bloeding – Red een Leven te behalen. Gedurende de cursus sluit je onderdelen af.

Na behalen van de cursus Stop de Bloeding ben jij in het bezit van:

 • Certificaat Stop de Bloeding – Red een leven – Oranje kruis

In het kort

 • Duur
  1 dagdeel
 • Aantal deelnemers
  6-12
 • Locatie
  in overleg
 • Tijd & datum
  in overleg

EHBO training op maat

Voor mensen met beroepen in specifieke vakgebieden doen we graag wat extra’s. Door te kiezen voor de op maat module kunnen we ook extra aandacht besteden aan specifieke handelingen. Ook deze cursus op maat wordt gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis, hierdoor ben je als eerste hulpverlener dan ook breed inzetbaar. Wij begrijpen dat het fijn is om soms wat extra aandacht te besteden aan bijvoorbeeld brandwonden of verstuikingen omdat het risico voor jou of jouw werknemers groter is. We gaan graag samen in overleg om de theorie en praktijk nog beter af te stemmen op jouw wensen.

Heb je vragen over de cursus Stop de Bloeding?

Stel ze gerust! Wij helpen je graag verder. Laat een terugbelverzoek achter of stuur ons een e-mail.

Vrijblijvende offerte aanvragen


  Terugbelverzoek